Opdrachtgevers

Architectuur en Stedenbouw

Musea

Beurzen

Literatuur, Beeldende Kunst, design, muziek en overige

Filmproducties, kunstaankoop en opdrachten, tentoonstellingen, inrichtingen

Jounalistiek en overige

  • Voor KLARA, de Vlaamse klassieke radiozender, was Claire Beke jarenlang cultuurcorrespondent. Elke week verzorgde ze één of meerdere items voor het dagelijks cultuurprogramma Eenhoorn, nu Babel.
  • Tevens bedacht zij een nieuwe serie voor het radio 5-programma Spektakel. Op uitnodiging van Claire Beke spraken kunstenaars, architecten of schrijvers als Carel Weeber, Philip Akkerman en Theo Jansen daarin over een museaal kunstwerk dat zij als cruciaal voor hun artistieke ontwikkeling beschouwen. Samen met hen bezocht Claire Beke die kunstwerken, soms op zaal soms in een depot. Beluister hier de uitzending met: Theo Jansen Philip Akkerman Carel Weeber.
  • Museumdirecteur Frans Haks was een sleutelfiguur in de museale ontwikkelingen van Nederland. Claire Beke maakte een lange radiodocumentaire over hem.
  • Op de commerciële zender BNR was Claire Beke geregeld te horen als sidekick of als vast panellid in de rubriek ‘dwarse denkers’ van het dagelijkse programma Aan de slag met Paul van Liempt.
  • Claire Beke heeft geregeld geschreven voor onder meer De Groene Amsterdammer en Miljonair. Klik hier voor het interview met Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in de Groene Amsterdammer
  • Claire Beke is gastdocent communicatie aan onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Ze neemt vaak deel aan publieke debatten zoals de Avond van de Groene Amsterdammer.

Bestuurslid

  • Voormalig bestuurslid Witte de With (etc)

"Symposium Windstilte" Voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol en Frits Palmboom (foto: Hilco Visser)

Hermitage Amsterdam (foto: Marcus Koppen)

"De avond van de Groene Amsterdammer" v.l.n.r. Rutger Pontzen, Claire Beke en Leon Verdonschot

Mei Architecten

‘Claire Beke en haar team leerde ik kennen bij de totstandkoming van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur. Een vakvrouw, die ons zorgvuldig, met veel kennis van [culturele] zaken begeleidde bij dit ingewikkelde proces. Daarbij is zij altijd voorkomend & vrolijk en laat iedereen in zijn/haar waarde.’

Micky Teenstra - Verhaar
Voormalig voorzitter van de RRK&C