Atelier Quadrat – Gemeente Den Helder

Symposium herbestemming Rijkswerf Willemsoord, Den Helder

Mede invullen van het inhoudelijk,concept en het verzorgen van de algehele coördinatie

De negentiende-eeuwse Rijkswerf Willemsoord is door een van de belangrijkste stedenbouwkundige bureaus van Nederland, Atelier Quadrat, volledig vernieuwd. Naar aanleiding van de opening van Willemsoord organiseerde CiC in opdracht van Quadrat en de gemeente Den Helder een drukbezocht symposium in een van de twee gebouwen op het terrein: de oude stokerij en de smederij.

CiC werkte in nauwe samenwerking met Quadrat de inhoudelijke uitgangspunten, de keuze van de sprekers en het programma uit. De algehele coördinatie was in handen van het CiC-team. Het centrale thema van de dag was de herbestemming van oud erfgoed.

‘Ter gelegenheid van de afronding van het 10 jaar durende restauratie en herbestemmingproces van de Oude Rijkswerf Willemsoord heeft CIC een symposium over herbestemming van industrieel erfgoed inhoudelijk en organisatorisch voor de gemeente Den Helder georganiseerd. Claire Beke heeft met haar enthousiasme partijen hiervoor bij elkaar gekregen. Met grote zorgvuldigheid, gevoel voor esthetiek en stijl en haar brede netwerk heeft zij een inspirerend en feestelijk symposium vormgegeven.’

Roy Bijhouwer
Directeur Atelier Quadrat