Hans Aarsman

OGEN OPEN

In september en oktober 2017 toerde Hans Aarsman voor het eerst in Vlaanderen. In OGEN OPEN laat hij ons voor het eerst meekijken naar een selectie uit zijn verzameling film- en videofragmenten. Indringend en onderhoudend wordt hij aan de tand gevoeld door Rick de Leeuw. Halverwege de avond schuift een bekende Vlaamse filmgast aan.

Klik hier voor meer informatie, speeldata en locaties

OGEN OPEN  is een initiatief en productie van Claire Beke – Communicatie in Cultuur en kwam tot stand dankzij de medewerking van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren als coproducent. Met dank aan Cinema Zuid, Antwerpen.

Meer over Hans Aarsman

Hans Aarsman’s (1951) bezigheden laten zich het beste omschrijven als veldwerk. Welke inzichten levert het op als je je klein maakt ten opzichte van de wereld. Aarsman neemt je – als een ware Fotodetective – mee langs ideeën, aannames en observaties. Hij zoomt uit en laat je anders kijken. In een groot interview vorig najaar in Weekend Knack zei hij: ‘Verwondering is de basishouding waardoor je op een vrolijke manier vraagtekens plaatst. De dingen zitten soms anders in elkaar dan verwacht. Vaak zelfs precies andersom.’

Interview in Weekend Knack

Iedere dag struint Hans Aarsman duizenden nieuwsfoto’s af, op zoek naar een verhaal. Met aanstekelijk enthousiasme beschrijft hij wat je over het hoofd dreigt te zien. Wekelijks pikt hij er altijd eentje uit voor zijn veelgelezen fotocolumn De Aarsman Collectie. Op donderdag staat de column op twee volle pagina’s in de Volkskrant en op zaterdag in de Tijd.

De Nederlandse omroep maakte enkele jaren geleden deze documentaire.

Bij uitgeverij Podium verschenen diverse publicaties: De fotodetectiveIk zie, ik zie en Wat jij niet ziet. De Morgen schreef hierover: ʻHet vizier van Aarsman is genadeloos precies. Hij is een scherpschutter met het oog. En hij doet onze blik kantelen.ʼ Klik hier voor het artikel

Website
http://hansaarsman.nl

Twitter
@hansaarsman

 

Fotografie: Claudia Sola